Daily Archives: 25.06.2024

На Одещині планують побудувати вітрові електростанції

Сьогодні в усьому світі активно розвивається «зелена» енергетика. Побудова сонячних та вітрових електростанції – вклад в енергетичну незалежність країни. Тож питання побудови нових ВЕС досить актуальне.

Нині будувати нові вітропарки планують в Одеській області, повідомляє Гривна з посиланням на голову Ізмаїльської РДА Родіона Абашева.

Зокрема на Одещині розглядають технічну можливість побудови вітрових електростанцій на території Саф’янівської, Суворовської та Ренійської об’єднаних територіальних громад Ізмаїльського району.

«Ізмаїльщина має потужний потенціал розвитку на своїй території альтернативних джерел енергії — вітрової, сонячної та інших, що сприяє досягненню нашою державою енергетичної безпеки, а також дозволяє територіальним громадам отримати нові робочі місця та збільшити надходження до місцевих бюджетів», — зауважив очільник Ізмаїльської РДА.

З його слів, на початку червня цього року відбулася нарада влади області, району та місцевих громад з представниками компанії, яка проєктує і запроваджує будівництво вітрових електростанцій у країнах Європи.

«У режимі відеозв’язку розповіли про деталі реалізації проєктів з енергозабезпечення (розробка інвестиційного плану для залучення грошових коштів, проєкту землеустрою земельної ділянки і містобудівних умов до забезпечення підготовчих та будівельних робіт і підключення до електромереж). Є зацікавленість у запропонованому проєкті», — підсумував Родіон Абашев.

Дублювання функцій: чому законопроект щодо збільшення суб’єктів розвідувальних органів викликає сумніви?

11 червня у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення переліку розвідувальних органів читать дальше

Скільки врожаю втратила Україна через окупацію сходу та півдня

Мінімум 8.5 мільйонів тон врожаю у 2023 році Україна втратила через окупацію півдня та сходу. читать дальше

Кращі пропозиції жіночого одягу – на ринку «7 кілометр»

У торгівельних рядах ринку «7 кілометр» найширше представлений найрізноманітніший літній жіночий одяг для створення ідеального образу! Для зручності відвідувачів, асортимент магазинів одягу оновлюється щодня. З нових літніх колекцій у продажу — модні та комфортні сукні, сарафани, спідниці, блузки та футболки, штани та шорти у різних стилях. Гарний одяг за приємними цінами можна придбати у будь-якому… читать дальше