Daily Archives: 09.06.2024

На Одещині міжнародна компанія виготовлятиме крафтове вино

“Big Wines” орендувала у Бородінській громаді Болградського району, що на Одещині, 84 га вже наявного виноградника, якому 17 років, та придбала 20 га для закладення нового. Натомість інвестори отримали пільги від місцевої влади, зокрема, звільнення від сплати земельного податку та орендної плати на період реконструкції або будівництва.

Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на “Newfood”.

За словами голови місцевої громади Івана Кюссе, це створить там сприятливі умови для розвитку підприємництва.

Наталія Бурлаченко, СЕО та власниця “Big Wines”, говорить, що “Vinos de La Luz” – це група виноробень, яка має спільний протокол якості та стратегію розвитку. За цими ж стандартами працюватимуть і на Одещині. Також компанія імпортує вино в Україну з інших держав.

“Виноградник ми взяли вже засадженим. Але він не тієї якості, яка потрібна нашій виноробні. Тому зараз вклали туди інвестиції, щоб на осінь побачити перші результати й зрозуміти, яку якість сировини він може дати“, – каже власниця “Big Wines”.

Загалом філософія компанії зводиться до того, що кожна пляшка вина є унікальною, в ній закладений генетичний код тієї місцевості, звідки походить виноград, “адже гроно винограду за кілька місяців проживає справжнє життя від народження і до перетворення його в прекрасний напій”.

На виноградниках компанії зараз працює близько 20 осіб. Крафтове вино, вироблене з вирощеного у громаді винограду, продаватимуть в Україні й за кордоном.

В Одесі грабіжники звинуватили перехожого у шпигунстві і відібрали в нього телефон

Чотири роки позбавлення волі отримав уродженець Кіровоградської області, який разом зі спільником вечорами в Одесі грабував перехожих. читать дальше

На Одещині бухгалтер військової частини привласнив виплати бійців

Начальник фінансово-економічної служби однієї з військових частин Одещини допустив привласнення бухгалтером частини понад 4 млн грн виплат бійців. читать дальше