Daily Archives: 08.06.2024

На Одещині викрили шахрая

На Одещині чоловік попросив у знайомого ненадовго мобільник і у той же день здав його в ломбард. 

Подія сталася на території Нерубайської сільської громади, повідомляє пресслужба Нацполіції.

34-річний чоловік під час хмільного відпочинку у свого 36-річного товариша попросив мобільний телефон, аби зробити декілька дзвінків. Коли господар будинку відволікся, гість вийшов на вулицю нібито поговорити по телефону, але так і не повернувся.

Привласнений шляхом обману гаджет вартістю 7,5 тис. гривень зловмисник того ж дня здав у ломбард в Одесі, виручивши за нього чотири тисячі.

Потерпілий звернувся по допомогу до поліцейських, і вже наступного дня працівники територіального підрозділу поліції встановили місцезнаходження правопорушника. Свою вину  він визнав і пообіцяв відшкодувати товаришу завдану матеріальну шкоду.

За скоєне правопорушникові загрожує штраф від 34 тис. до 51 тис. грн або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк.

Службовці Одеської митниці завдали колосальних збитків державі

Через зловживання службовим становищем чинних та колишніх службових осіб Одеської митниці компанія-експортер соняшникових культур ухилилась від сплати податків. читать дальше

В Одесі оштрафували готелі за самовільне встановлення зірковості

В Одесі було виявлено випадки самовільного присвоєння готелями зірковості, що визнано порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. В Реєстрі діючих свідоцтв про встановлення категорій готелям відсутня інформація про діючу зірковість у двох досліджуваних готелів. читать дальше