Daily Archives: 24.06.2024

На Одещині трьох посадовців викрили на корупції

На Одещині викрили на корупції двох посадовців управління водних ресурсів річок й міжрайонного управління водного господарства та голову однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району. Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Підозрювані одержали 40 тис дол США за передачу у користування державного майнового комплексу із земельною ділянкою площею 16 га вздовж траси міжнародного значення «Одеса-Рені», де підприємець збирався облаштувати автостоянку для вантажівок.

За ці кошти вони обіцяли передати об’єкт, який перебуває на балансі управління водних річок, до комунальної власності ОТГ, а вже після цього  у користування підприємцю для ведення бізнесу без проведення аукціону та з першочерговим правом викупу.

Посадовців затримали після одержання обумовленої суми хабара.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Аеротрансфером Одеса-Кишинів скористалися вже понад тисячу осіб

Майже 1100 осіб скористалися аеротрансфером з Одеси до кишинівського аеропорту з початку запуску проєкту, у березні цього року. З них понад 200 — представники пільгових категорій. читать дальше

В Одесі інститут імені Філатова отримав препарат для лікування очних пухлин

Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова Національної академії медичних наук України (Одеса) вже другий рік отримує гуманітарну допомогу – препарат для лікування внутрішньоочних злоякісних пухлин у дітей від фармацевтичної компанії Aspen Pharmacare Holdings Limited. читать дальше