Daily Archives: 01.06.2024

На Одещині ліквідували шахрайський колл-центр

В Одесі судитимуть 19 учасників організованої злочинної групи, які під виглядом міжнародного інвестиційного холдингу ошукували громадян України та іноземців.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Обвинувачені під приводом вкладення коштів у купівлю акцій та криптовалюти ошукували громадян України, Республіки Молдова, країн Європейського Союзу, Об’єднаних Арабських Еміратів та Сполучених Штатів Америки.

Учасники організованої групи телефонували громадянам різних країн і представлялися працівниками інвестиційної компанії. Шляхом обману вони схиляли співрозмовників до перерахування коштів під приводом інвестування у криптовалюту, цінні папери та інші активи.

В орендованому угрупованням приміщенні було створено та обладнано окремі структурні підрозділи злочинної організації – «служба безпеки», «відділ холодників» та «відділ Тім-лідерів». Кожний відділ мав свої функції, штат працівників, свого адміністратора, інструкції щодо введення потерпілих в оману та навчальний матеріал. Штатна чисельність колл – центру складала до 80 працівників.

Щомісячний дохід «інвестиційного холдингу» становив 150-200 тис дол США, з якого до 100 тис дол США йшло на забезпечення діяльності, у тому числі 50 тис дол США – на зарплати. Лише оренда приміщення складала 10 тис дол США на місяць, яке шахраї змінювали кожні 3-4 місяця з метою конспірації.

Встановлено 9 потерпілих, сума завданих їм збитків – понад 5 млн гривень.

Під час санкціонованих обшуків вилучено комп’ютерну техніку, носії інформації, мобільні телефони, чорнові записи, сценарії розмов з майбутніми потерпілими тощо.

За клопотанням прокурора накладено арешт на криптогаманці, нерухомість та автомобілі обвинувачених.

В Одесі капітально відремонтують пологовий будинок

В Одеському пологовому будинку №5 планують провести реконструкцію. Будівлю, якій понад 48 років, вперше відремонтують капітально, за сучасними стандартами. читать дальше

В заповіднику на Одещині спіймали браконьєра

На території Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський», поблизу села Сичавка на Одещині, виявлено порушника, який за допомогою сіток виловив 293 креветки та 60 екземплярів камбали. читать дальше