Daily Archives: 07.04.2024

Інспектора Одеської митниці викрили на корупції

СБУ затримала інспектора Одеської митниці, який налагодив систему «відкатів» за вивезення з України незадекларованої готівки.
Про це повідомляє пресслужба Управління СБ України в Одеській області.
Державний інспектор митного посту «Білгород-Дністровський» вимагав «відкати» 1% від загальної суми валюти, яку без декларування вивозили з території України. За його сприяння через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті.
За хабар чиновник обіцяв ділкам безперешкодний валютний «трафік», не вдаючись у походження готівкових коштів.
Співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди за «пропуск» партії незадекларованих грошей.
Наразі посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

На Одещині жінка викрала гроші з чужої банківської картки

Жителька Подільського району Одеської області під час перебування на іспитовому строку викрала з чужої банківської картки 20 тисяч гривень. читать дальше

В Одесі посадовицю держпідприємства викрили на хабарництві

В Одесі жінка, використовуючи службове становище, отримала неправомірну вигоду за пришвидшення видачі сертифікатів відповідності держстандартам.  читать дальше