Daily Archives: 22.09.2024

В Одесі посадовця викрили на «відкатах»

Один з начальників Одеського квартирно-експлуатаційного управління за «відкати» віддав під бізнес нерухоме майно Міністерства Оборони України.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Начальник одного з відділів Одеського квартирно-експлуатаційного управління командування сил логістики Збройних Сил України підшукав кандидатуру – громадянина, який планував займатися технічним обслуговування автомобілів і потребував місця під бізнес. Майбутньому бізнесмену посадовець запропонував тишком взяти в оренду  гаражне приміщення площею 143,1 кв. м і технічний майданчик площею 60 кв. м, що знаходяться на балансі Міністерства Оборони України. Пообіцяв забезпечити швидкий тендер без конкурентів та перемогу в ньому, а в подальшому – безперешкодну підприємницьку діяльність. За свої послуги він запросив 300 доларів і щомісячні «відкати» у розмірі 200 доларів.

Поліцейські задокументували, як фігурант, виконавши обіцяне, отримав від чоловіка «подяку» двома  траншами в сумі 900 доларів, з урахуванням трьох місяців подальшої «співпраці». Після цього ділка затримали і вилучили в нього гроші та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

За скоєне чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання вартою з правом внесення застави у розмірі 605600 гривень.

На Одещині чоловік видурив у голови ОСББ значну суму грошей

Житель Ізмаїльського района Одеської області обіцяв потерпілій змонтувати ворота, однак взяв гроші і зник.  читать дальше

На Одещині чоловіка засудили за вбивство

Житель Ізмаїла Одеської області проведе за ґратами чотири роки і три місяці за жорстоке вбивство свого друга через ревнощі. Трагедія сталася 15 квітня під час посиденьок з розпиванням алкоголю. читать дальше