Daily Archives: 14.09.2024

На Одещині чоловік торгував боєприпасами

Поліцейські відправили на лаву підсудних 42-річного жителя Ізмаїла Одеської області за незаконне поводження з бойовими припасами.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що ізмаїлець зберігає вдома три ручні осколкові гранати і підшукує на них покупців. Вжитими заходами правоохоронці задокументували, як заборонений «товар» чоловік продав в одному з сіл Болградського району за дві тисячі гривень, після чого одразу затримали його в процесуальному порядку. В подальшому за клопотанням слідчих суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У якості речових доказів поліцейські вилучили з незаконного обігу корпуси гранат та запали до них, які скерували на експертизу, а також кошти, отримані зловмисником у протиправний спосіб. Експерти підтвердили, що вилучені предмети належить до бойових припасів. Вони є конструктивно сумісними та в сукупності утворюють ручні осколкові гранати РГД-5 та Ф-1, придатні до вибуху.

За скоєне чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

У пункті пропуску на Одещині службовий пес знайшов у мандрівниці наркотики

Громадянка України, яка слідувала через пункт пропуску «Орлівка» Одеської області до одного із болгарських курортів, прихопила із собою в мандрівку канабіс. Його допоміг знайти Бакс — службовий пес одеських митників. читать дальше

На Одещині ухилянт намагався підкупити прикордонника

На Одещині ухилянт намагався підкупити прикордонника. Він запропонував правоохоронцю 3000 доларів за організацію безперешкодного перетину ним кордону.  читать дальше