Daily Archives: 02.09.2024

Поліція повідомила підозру посадовцям Одеської міської ради

Поліція повідомила підозру групі посадовців Одеської міської ради, які штучно блокували електронну чергу в ЦНАП.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Працівники профільного Департаменту штучно зменшували кількість вільних місць в електронній черзі ЦНАП шляхом внесення несанкціонованих змін в роботі автоматизованої системи. Як наслідок, громадяни не могли отримати послуги в законному порядку у необхідні їм дати та час.

За результатами експертного висновку працівники Департаменту упродовж 2021-2023 років внесли понад 36 000 несанкціонованих змін до системи місцевого ЦНАПу.

На підставі зібраних доказів заступникові директора одного з Департаментів Одеської міської ради та трьом її підлеглим — начальникам двох відділів та заступнику начальника відділу — повідомлено про підозру.

Окрім того, поліцейські провели обшуки за місцями проживання та в офісних приміщеннях фігурантів, де вилучили мобільні телефони, комп’ютери, офіційну документацію та «чорнові» записи.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Встановлюється повне коло причетних до «схеми» посадових осіб.

В Одесі чоловік ледь не зґвалтував неповнолітню сестру

Обговорені в суді умови життя обвинуваченого та його неповнолітньої потерпілої сестри дали зрозуміти, що здорових сімейних стосунків в родині не було — батько зловживає алкоголем, а мати вразила своєю байдужістю до виявлених у сім’ї проблем. Тож, 24 річний ґвалтівник навіть не розкаявся, тому суд крім позбавлення волі призначив йому читати книжки. читать дальше

В Одесі озброєний чоловік погрожував військовослужбовцям вбивством

В Одесі на вулиці Акордній під час перевірки військовослужбовцями ТЦК та СП військово-облікових даних у перехожого, останній відмовився надати документи. Чоловік спровокував конфлікт з військовими, погрожував їм фізичною розправою та застосуванням пістолета, який направляв на них, приставив до грудей одного з військових, а потім втік. читать дальше