Daily Archives: 26.02.2024

В Одесі зловмисники завербували громадян і примушували їх жебракувати

В Одесі група зловмисників  задля власного збагачення підшукувала на вулицях міста громадян без постійного місця проживання та вербувала їх для жебракування.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Спільники утримували людей в підвалі орендованого будинку, консультували щодо «роботи» та забороняли самим покидати приміщення. При спробі втекти, до них застосовували психологічний тиск та фізичну силу.

Вранці завербованих громадян на автомобілі відвозили  у громадські місця з великим скупченням людей, саджали в інвалідні візки, і до вечора вони жебракували.

Впродовж усього дня за «працівниками» спостерігали, а ввечері забирали у них всю «виручку» та відвозили до підвалу. Більшу частину виручених коштів зловмисники ділили між собою, а решту витрачали на харчі для «робітників» та обслуговування автомобілів.

За місцем утримання завербованих чоловіків і жінок та мешкання правопорушників, а також у транспортних засобах, якими вони користувалися, слідчі провели санкціоновані обшуки. В якості речових доказів вилучили гроші, мобільні телефони, «чорнові» записи із зазначенням прибутків, інвалідні візки, документи громадян та інші речі, що мають інтерес для слідства. Автомобілі помістили на арештмайданчик.

Поліцейські затримали зловмисників. Їм загрожує позбавлення волі від пʼяти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

В Одесі за співпрацю з окупантами засудили начальника колонії

До довічного ув’язнення засудив начальника Північної виправної колонії №90 у Херсоні Малиновський райсуд Одеси. читать дальше

Нові колекції одягу з натуральної та штучної шкіри на ринку «7 км»

Весняний сезон стартує — у числених павільйонах, що спеціалізуються на продажу верхнього одягу зі шкіри та хутра (торгова площа «Поле чудес»), представлено безліч нових моделей і класичних варіантів курток, піджаків та інших виробів з натуральної та штучної шкіри. Різноманітна колірна гамма та ціновий діапазон дозволять кожному підібрати собі найкращий варіант! Завжди на «шкіряних» рядах «7… читать дальше

У Києво-Печерській лаврі розпочали процедуру повернення культурних цінностей та реліквій

З метою забезпечення вільного доступу усіх громадян, незалежно від їхніх релігійних переконань, до святинь Києво–Печерської лаври, в межах діючого законодавства, Заповідник розпочинає процедуру повернення культурних цінностей та реліквій, розташованих у Ближніх печерах. читать дальше