Daily Archives: 09.02.2024

В Одесі директор будівельної компанії привласнив кошти інвесторів

В Одесі директора будівельної компанії, якого підозрюють у заволодінні майже 6,5 млн гривень інвесторів, відправили на лаву підсудних. Він вводив в оману вкладників, вдаючи зведення багатоповерхового житлового будинку, на що не мав права.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Не маючи дозвільних документів, що посвідчували б право власності або користування земельною ділянкою та будівництво багатоповерхівки на вулиці Мечникова, чоловік чотири роки укладав договори про інвестування у майбутнє житло в новобудові на вулиці Мечникова. Він створив видимість будівельних робіт: зніс нежитлові приміщення, які були на земельній ділянці, та огородив її парканом. При цьому жодних документів на землю, або дозволів на будівництво в фігуранта немає.

Не дочекавшись просування будівництва, четверо вкладників звернулися до поліції. Поліцейські знайшли ще десятьох потерпілих, які вклали свої гроші в нерухомість. Загалом аферист спричинив збитки на суму майже 6,5 млн гривень.

Тепер чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та трирічною забороною обіймати певні посади.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

В Україні знизилась народжуваність: Одещина на четвертому місці

13 736 малюків з’явилися на світ в Одеській області за 2023 рік, поставивши регіон на четверту сходинку в країні за цим показником. Про це повідомляє «Думська» з посиланням на дані сервісу «Опендатабот». Одеську область по показникам народжуваності випередили Київ (19 979 дітей), Львівська (16 638) і Дніпропетровська області (14 433). Найнижчий показник у Херсонській області — 452 малюки. Загалом в Україні… читать дальше

На Одещині чоловік навмисне підпалив будівлю

У Саф’янівській сільській територіальній громаді, що на Одещині, чоловік навмисне підпалив будівлю споживчого товариства. читать дальше