Daily Archives: 05.02.2024

В Одеському зоопарку займаються реабілітацією кажанів

Кажан, який перебуває на реабілітації в Одеському зоопарку. Фото: Суспільне Одеса

На реабілітації в Одеському зоопарку перебуває понад 20 кажанів. Їх тут виходжують, щоб потім випустити у природу. Найслабших планують передати до Харківського центру реабілітації рукокрилих.

Про це повідомляє Суспільне Одеса.

Цього місяця жителі Одеси врятували та принесли до зоопарку чотирьох кажанів, минулого — понад 24. Цієї зими містяни частіше їх знаходили на балконах та лоджіях, розповів директор зоопарку Ігор Біляков.

Кажан в Одеському зоопарку. Фото: Суспільне Одеса

«Буває перепади температури, чи з інших причин хтось потривожив цих кажанів на зимівлі. І вони опиняються десь на балконі, десь на лоджії. У квартирі. Наші люди дуже дбайливо ставлять навіть до таких тварин, яких бояться чи мають забобони. Вони їх не ображають і ось тих, яких підбирали, приносили до нас. Приносили по одній», — зазначив Ігор Біляков.

Тварин, які ще не впали в сплячку, тримають в спеціальному боксі. Майже у всіх недостатня вага і через це вони не можуть піти на зимівлю, пояснила завідувачка секції хижих тварин Оксана Фунтова.

«Оскільки вага недостатня, я кожного дня годую, догодовую, перевіряю вагу, даю попити води. Кажани — це дуже важливі тварини. Тому що одна колонія може з’їсти до 130 кілограмів комах за один день всього. Кажани занесені до Червоної книги. Вони потребують допомоги нашої», — додала Оксана Фунтова.

Найближчим часом найслабкіших особин, які перебувають в зоопарку, передадуть до Харківського центру реабілітації рукокрилих.

Кажани на реабілітації в Одеському зоопарку. Фото: Суспільне Одеса

Працівниця зоопарку також розповіла, що через війну та чисельні руйнування будівель популяція кажанів зменшилася. Якщо ви знайшли кажана, в зоопарку радять одягти рукавиці та помістити тварину в коробку з тканиною, де є отвори. Потім можна віднести до зоопарку.

В Одесі відреставрували старовинну ікону Миколи Чудотворця

У 2023 році талановитий одеський художник-реставратор Діана Ісаєва разом з керівником проєкту Іллею Поляковим завершили вражаючу реставрацію ікони св. Миколая Чудотворця. читать дальше

Другий тиждень поспіль на ринку «7 км» фіксується приріст відвідувачів

У понеділок на ринок за оптовими закупівлями прибули відвідувачі з багатьох регіонів країни – приріст відзначається з початку минулого тижня. Традиційно, це пов’язано зі зміною сезону та підвищенням попиту на товари весняної групи. На ринок продовжують завозитись нові партії актуальних товарів. Щотижня на «Сьомий кілометр» прибувають десятки вантажних автомобілів, які доставляють вантаж безпосередньо від вітчизняних… читать дальше