Daily Archives: 27.10.2023

На Одещині за самовільне залишення військової частини солдат сяде до в’язниці

Южний міський суд Одеської області визнав військовослужбовця, призваного за мобілізацією, винним у самовільному залишенні військової частини.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на  Одеську спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Південного регіону.

У суді доведено, що 10 жовтня 2022 року, солдат, з метою тимчасово ухилитися від виконання обов’язків військової служби, вдруге самовільно залишив місце розташування військової частини та був відсутній до 26 січня 2023 року.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.

Вироком суду, за сукупністю кримінальних правопорушень, йому призначено покарання у вигляді 5 років 1 місяця позбавлення волі.

Росіяни роблять все, щоб зірвати мобілізацію в Україні

Нова хвиля маніпуляцій шириться “ТікТоком”, і ключовий її посил — розділення на “простих” та “непростих”. Пропагандисти знову розповідають, що абстрактна “влада” хоче воювати до останнього українця. І що на фронті лише “простий народ”.  Як завжди, росіяни помиляються — бо судять по собі. Це в нашого сусіда “стадо” воює тому, що так каже влада, й боїться… читать дальше

Росія активізувала проникнення в українські діаспорні спільноти – як не стати жертвою?

26 жовтня ГО Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні спільно з Київською групою Безпеки та Розвитку провів онлайн-конференцію, присвячену обговоренню проблематики українських біженців за кордоном, перспектив повернення їх в Україну та деструктивним впливам росії на середовища українців за кордоном. Як відзначив Олесь Городецький, голова Християнського товариства українців в Італії, “діаспора за кордоном робить дуже багато для України. І, незважаючи з якої вони… читать дальше

Одеситам показали підводний світ Тилігульського лиману

Тилігульський лиман на Одещині оновлюється, про що свідчать результати підводної відеозйомки. читать дальше