Daily Archives: 11.03.2024

Відомий університет очолив рейтинг одеських вишів за популярністю в Інтернеті

За результатами рейтингу World Universities Web Ranking 2024,  ОНУ імені І.І. Мечникова став першим серед одеських вишів за популярністю в Інтернеті.
Про це повідомляється на сторінці Новини Одеського університету у Фейсбуці.
Оприлюднено результати щорічного рейтингу World Universities Web Ranking, який визначає онлайн-популярність закладів вищої освiти. Одеський національний університет імені І.І. Мечникова став першим серед зво Одеси та 24-м в загальнонаціональному заліку, що склався з 192 закладів вищої освiти України.
«Цей результат – досягнення студентів, дослідників, Центру iнформацiйних технологiй (ЦIT), колективу OНУ, якi виводять інформацію про здобутки ОНУ Мечникова на міжнародний iнформацiйний рівень, привертаючи увагу освiтян з усього світу», – вiдзначив ректор Вячеслав Труба.
Рейтинг World Universities Web Ranking публікується щорічно з 2005 року австралійським порталом UniRank, який акумулює дані про 13 900 університетів в 200 країнах світу.
Рейтинг базується на алгоритмах, що включає 4 неупереджені та незалежні веб-показники, отримані з різних джерел веб-аналітики:
• Majestic Referring Domains with a minimum Trust Flow (55%). Показник вимірює кількість посилань на сторiнки домена з джерел, яким можна довіряти.
• Similarweb Global Rank (35%). Показник вимірює кількість трафіку на сторінках домену з різних джерел;
• Moz Domain Authority (5%). Показник вимірює авторитетність, «собівартість» домену;
• Majestic Trust Flow (5%). Вимірює якість контенту на сайтах.
Автори рейтингу зазначають, що такий підхід покликаний допомогти студентам, викладачам та науковцям оцінити загальну популярність університету.
Щоб визначити, які університети України стали найбільш популярними, укладачі рейтингу 2024 року дослідили вебометричні показники близько 200 українських закладів вищої освіти.

На Одещині посадовиця завдала державі істотних збитків

В Подільському районі Одеської області начальниця відділу освіти не проконтролювала проведення своєю підлеглою процедури відкритих торгів на закупівлю шкільного мікроавтобуса «JAC SUNRAY», що проводились у 2022 році, хоча повинна була це зробити. Унаслідок цього на закупівлю транспортного засобу з бюджету було виділено 2045100 гривень. Як в подальшому встановили правоохоронці, ціна станом на час укладання договору була вищою від ринкової майже на 310 тис. гривень. читать дальше

Телефони екстрених служб ринку «7 кілометр»

Шановні підприємці, відвідувачі та працівники ринку! Адміністрація ТОВ ПРОМРИНОК нагадує про необхідність дотримання правил особистої та протипожежної безпеки на ринку «7 кілометр». За будь-якої позаштатної ситуації, просимо негайно звертатися до профільних служб та працівників адміністративних підрозділів ринку на торгових комплексах. Нагадуємо, що до структурних підрозділів Промтоварного ринку входить пожежна частина та швидка допомога, а на… читать дальше

Від Дніпра до Криму: в Україні презентували фільм про війну за Чорне море

10 березня 2024 року в ефірі національного телемарафону відбулась прем’єра документального фільму «Війна за море: від Дніпра до Криму«. Про це повідомили в пресслужбі ГУ розвідки МО України. У дописі відомства йдеться про те, що значення здійснених підрозділами воєнної розвідки бойових місій, зокрема у Чорному морі та на території тимчасово окупованого Криму, у фільмі пояснив начальник ГУР… читать дальше

У росії стався масовий збій у роботі цифрових сервісів

російські користувачі скаржаться на масові збої у роботі популярних цифрових сервісів. Зокрема перебої зафіксовані як у самій москві, так і в інших регіонах рф. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ. Зокрема, вранці 11 березня користувачі транспортних карток «Трійка» (використовується для оплати проїзду в громадському транспорті москви, московської області та загалом у 38 регіонах… читать дальше