Daily Archives: 05.03.2024

На Одещині моряк дав хабаря за успішне складання іспиту

Ізмаїльський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням уродженця міста Рені Одеської області, працюючого в компанії ДДСГ матросом, який через секретаря надав голові кваліфікаційної комісії неправомірну вигоду у сумі 700 доларів СІІІА за успішне складання іспиту. 

Про це повідомляє інформаційна агенція «Юг.Today» з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Матрос, який працює у компанії ДДСГ, подав відповідні документи до кваліфікаційної комісії та 31 серпня прийшов до відділення Державного підприємства «Моррічсервіс» в Ізмаїлі для складання іспиту з отримання посвідчення судноводія торгівельного судна, яке допущено до плавання судноплавними річковими внутрішніми водними шляхами для роботи на Європейських внутрішніх водних шляхах категорії «А» дільниця ріки Дунай від 0-2135 км.

Після складання іспиту чоловік прийшов до службового кабінету №10 Дунайського міжрегіонального управління Державної служби морського і річного транспорту та судноплавства України з метою підписання протоколу про складання іспиту. В приміщенні перебував секретар кваліфікаційної комісії. Під час підписання протоколу секретар висловив вимогу про надання через нього, як посередника, голові кваліфікаційної комісії неправомірної вигоди у сумі 700 доларів СІІІА за успішне складання іспиту. Інакше, пояснив «посередник» рішення про успішне складання іспиту прийнято не буде.

Матрос був вимушений погодитись на вимогу секретаря. За кілька годин він у тому ж самому кабінеті передав йому хабар у сумі 700 доларів США (що відповідно до офіційного курсу Національного банку України становило 25598грн).

Обставини передачі грошей голові комісії не встановлені.

У судовому засіданні чоловік повністю визнав себе винним у вчиненні зазначеного правопорушення, щиро розкаявся в його вчиненні.

Суд визнав матроса винним. Йому загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить сімнадцять тисяч гривень.

Матеріали щодо секретаря відділення Державного підприємства «Моррічсервіс» в Ізмаїлі винесені в окреме провадження.

На Одещині правоохоронець викрав автомобіль зі штрафмайданчика

Правоохоронець з Одеської області вирішив не витрачатися на особистий автомобіль і прихопив машину зі штрафмайданчика. читать дальше