Daily Archives: 10.03.2024

У громаді на Одещині створять контактний зоопарк

Енот. Фото: narazves.com.ua

Будівництво контактного мінізоопарку у Болграді на Одещині запропонували у Проєкті громадського бюджету Болградської міської територіальної громади на 2024 рік.

Про це повідомляє інформаційна агенція «Юг.Today».

У документі зазначається, що цей проєкт має на меті перш за все розвиток дітей громади в еколого-натуралістичного напрямку:

«Створення мінізоопарку надасть можливість привити у дітей любов то тварин, розвинути у них бажання піклуватися за тваринами, захищати їх, отримувати насолоду від спілкування з живою природою. Восени 2024 року Болградський центр дитячої та юнацької творчості Болградської міської ради Одеської області святкуватиме своє 80-річчя, тому було би доречно провести урочисте відкриття контактного мінізоопарку, який прикрасить внутрішній двір закладу».

У контактному мінізоопарку можна буде ближче познайомитися з тваринами, погладити їх та погодувати, а також там проводитимуть лекції та екскурсії.

Зазначається, що у місті раніше багато років існувала Станція юних натуралістів та працювали гуртки екологічного напряму, проте у зв’язку з аварійним станом будівлі гурток перестав функціонувати. Тому зараз адміністрація Болградського ЦДЮТ має на меті відновлення зоологічного гуртка та створення контактного мінізоопарку.

Окрім того, навесні 2023 року вже було придбано папугу породи Корела та акваріумних рибок, клітку та великий акваріум з системою очистки.

Будівництво контактного мінізоопарку планується протягом березня-серпня поточного року. За цей час планують виконати такі заходи, як: виготовлення вольєрів для тварин та кліток для птахів, будівництво садового акваріума для риб, будівництво альтанки для занять гуртка на свіжому повітрі, придбання комплекту садових меблів для занять гуртка на свіжому повітрі, ремонт сараю для зберігання корму для тварин та господарчого інвентарю для прибирання території мінізоопарку, укладання тротуарної плитки з українським орнаментом, придбання тварин та птахів, а також озеленення території.

Мінізоопарк працюватиме сім днів на тиждень з 8.00 до 18.00, а відвідати його зможуть усі охочі безкоштовно.

Зазначається, що придбання корму для мешканців контактного мінізоопарку відбуватиметься за рахунок спонсорів, а при бережному та відповідальному використанні він зможе пропрацювати від 20 до 50 років.

Орієнтовна загальна вартість проєкту складає 629 860 грн. Зокрема у документі вказано, що проєкт має бути реалізованим за кошти Громадського бюджету Болградської міської громади у 2024 році. А також  зазначено, що ніяких ризиків та перешкод у реалізації цього проєкту немає.

Для реалізації проєкту було обрано двір Болградського Центру дитячої та Юнацької творчості Болградської міської ради Одеської області.

Серед тварин контактного мінізоопарку будуть: японський карп Кої, канарка, американський єнот, папуга, шиншила, декоративний кролик, голуб, павич білий та карликові кури.

Автором запропонованого проєкту виступила Демірова Валентина Кіндратівна – працівниця Болградського Центру дитячої та Юнацької творчості.

На Одещині музикант здавав ворогу координати ЗСУ

Біляївський районний суд Одеської області виніс рішення щодо військовослужбовця за статтею про державну зраду. читать дальше