Daily Archives: 03.11.2023

На Одещині облаштовують нове місце для відпочинку

На пустирі біля каналу за межами Нової Некрасівки, що на Одещині, висаджують дерева.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today».

Це місце пустирем називають вже більше за звичкою, адже, завдяки наполегливій праці селян, воно поступово перетворюється на зону відпочинку. Тут вже облаштували лавочки, туалет, смітники. І вже кілька років потроху висаджують дерева.

Так, нещодавно, за один день встигли підготувати тридцять лунок, планують пробурити ще тридцять. Саджанці вже знайшли, їх очікують найближчим часом. Крім того місцеві жителі посадили шовковицю та десяток альбіцій. Допомагали робити добру справу далекобійники, які тут зупиняються перепочити. До речі, водії вантажівок – ясна річ, не місцеві – не вперше докладають зусиль до облаштування парку. Раніше, у серпні, вони долучилися до прибирання та вивезення сміття.

Цього разу працювали допізна. Викопали сухі коріння, прибрали траву та гілки. Розійшлися, коли вже місяць підсвічував дорогу.

На півдні Одещини спостерігається аномально велика кількість жаб

На мілководдях лиманів, у НПП «Тузлівські лимани», що на півдні Одеської області, спостерігається аномально велика кількість жаб. читать дальше

В лікарні на Одещині надають новий вид медичної послуги

Тарутинська центральна лікарня, що на Одещині, продовжує розвивати медичний сервіс для місцевого населення – нещодавно було вперше проведено операцію зі стентування (відновлення прохідності) сечоводу. читать дальше