Daily Archives: 05.01.2024

Найбільший агрохолдинг України придбав на Одещині два зернові термінали

Фото: Share UA Potential

Агрохолдинг Kernel у липні-вересні 2023 року реалізував стратегічні кроки, продавши елеватор у Харківській області та придбавши активи в області перевалки рослинних олій.

Про це повідомляє Українська Служба Інформації з посиланням на звіт компанії.

Згідно зі звітом за перший квартал фінансового року 2024, було придбано перевалочний термінал у Чорноморську за $19,4 млн та 100% корпоративних прав в терміналі “Рені-Ойл” за $24,75 млн. Останній стане ключовою базою для експорту соняшникової олії з України, маючи необхідні потужності. Угода передбачається завершеною до 31 грудня 2023 року, відкриваючи для групи нові можливості в сфері перевалки та експорту олій.

Перед повномасштабним вторгненням росії в Україну, Kernel був світовим лідером у виробництві та експорті соняшникової олії, а також головним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції із Чорноморського регіону на глобальні ринки.

На Одещині капітан буксиру крав пальне зі свого плавзасобу

На Одещині капітан буксира на Дунаї вночі незаконно зливав зі свого плавзасобу пальне. Морська охорона застукала порушника «на гарячому» в районі Кислицького рукава. На березі стояла машина, куди фігурант вантажив дизель у баклажках. читать дальше