Daily Archives: 04.01.2024

Російські військові використовували касетні боєприпаси під час ударів по Одеській області

Касетні боєприпаси, заборонені міжнародними конвенціями, застосовували окупанти під час ударів по Одеській області.

Про це повідомляє «Думська» з посиланням на керівника прокуратури Одеської області Ігора Домущея.

Так, 3 березня 2023 року ворожа авіація використала касетний боєприпас РБК-500 під час удару по Затоці.

Унаслідок влучання бомби пошкоджень зазнав житловий будинок, а близько 280 касетних елементів типу ПТАБ-1М розлетілися на відстань до 800 метрів житловим мікрорайоном.

Зазначимо, що ПТАБ-1М — протитанкові авіаційні суббоєприпаси споряджені осколково-фугасною бойовою частиною вагою 50 кг.

РБК-500 розроблено в 60-х роках минулого століття, але кілька років тому рф заявила про створення касетної крилатої авіабомби з комбінованою інерційно-супутниковою системою навігації, спорядженої касетними елементами. При скиданні з літаків тактичної авіації з висоти близько десяти тисяч метрів ці бомби здатні долати відстань до 50 км до цілі.

Саме такою касетною бомбою ворог вдарив по Затоці.

В Одесі покарали «телефонного терориста»

У вересні чоловік з Донецької області, який зараз мешкає в Одесі, вирішив «замінувати» Київський райвідділ міграційної служби. У грудні Київським райсудом Одеси йому було винесено вирок. За вироком суду він отримав 4 роки позбавлення волі, але зі звільненням від покарання упродовж іспитового терміну — два роки на «подумати над своєю поведінкою». читать дальше

Одеська область потрапила в топ-5 найбільш корумпованих областей України

До п’ятірки найбільш корумпованих регіонів України потрапила Одещина. читать дальше

Актуальні колекції завжди у продажу на ринку «7 кілометр»

На Промтоварному ринку «7 кілометр» у величезному асортименті представлені всі тренди зимового сезону 23/24. Вже багато років у повсякденному стилі головує кежуал, який найбільш затребуваний у всьому світі завдяки кофморту та екологічності. Куртки та спортивні костюми оверсайз, комфортні штани та сукні, зручний вільний верхній одяг з екоматеріалів домінують і в колекціях одягу цього сезону. Величезний… читать дальше