Daily Archives: 26.09.2023

У вантажівці на держкордоні в Одеській області виявили втікачів з Іраку

Сім’я з двома малолітніми дітьми з Іраку декілька діб ховалася у вантажівці. Нелегальних мігрантів виявили прикордонники в пункті пропуску «Орлівка» Одеської області. 

Про це повідомляє пресслужба Південного регіонального управління ДПС України.

Прикордонний наряд почув шурхіт у вантажівці, що прибула до українського берега поромом через Дунай та вирішив одразу її оглянути.
В результаті військовослужбовці в причепі фури виявили чоловіка з дружиною та двома малолітніх дітей: хлопчика та дівчинку.
Як встановили охоронці кордону, сім’я з Іраку проникла в автомобіль в Туреччині під час його завантаження пластиковими трубами. Далі мандрувальники планували в пошуках кращої долі дістатися однієї з країн ЄС.
Подорож в причепі вантажівки для сім’ї іноземців могла б закінчитися трагічно, адже тривала вона декілька днів, а з собою «туристи» не мали ані їжі, ані води. Тож прикордонники одразу ж нагодували їх та пригостили гарячим чаєм.
За даним фактом на дорослих іноземців складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». В подальшому їх передадуть румунській стороні в порядку реадмісії.

На Одещині виявили несанкціоноване сміттєзвалище

До інспекції надійшло звернення про те, що вздовж вулиці Дністровської та на окраїні села Троїцьке Одеського району Одеської області знаходиться несанкціоноване сміттєзвалище побутових відходів. читать дальше