Daily Archives: 07.09.2023

Комунальне підприємство на Одещині оштрафували за забруднення навколишнього середовища

Комунальне підприємство «Ананьїв-Водоканал», що на Одещині, через збитки, завдані порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, сплатило на користь держави 244, 7 тисяч гривень.

Про це повідомляють в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Підприємство здійснювало водозабір з підземних водоносних горизонтів при відсутності дозволу на спеціальне водокористування та скидало забруднюючі речовини зі зворотними (стічними) водами у річку Тилігул з перевищенням встановлених нормативів.
Планову та подальші позапланові перевірки підприємства було проведено в кінці 2020 та на початку 2021 року. Під час перевірок встановлено ряд порушень статті 44 Водного кодексу України. Посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності та розраховано збитки, завдані оточуючому середовищу.
Оскільки сума штрафу не була перерахована до бюджету у строк, то інспекція звернулась до суду із позовом про стягнення санкцій.
Згідно наказів господарського суду Одеської області суми збитків стягнуто в дохід держави.

В Одесі встановлять єдину систему оповіщення про повітряну тривогу

В Одесі встановлять єдину автоматизовану систему оповіщення про повітряну тривогу за 25,5 мільйона гривень. читать дальше

Політ сови крізь бурю. Українська воєнна розвідка в умовах повномасштабного вторгнення

Аналітики Economist Intelligence Unit (EIU) стверджують, що російська агресія проти України створила загрози для 81% країн, її наслідки впливають на розвиток глобальної економіки. читать дальше