Daily Archives: 08.09.2023

В Одесі очільник військової медкомісії «заробляв» на ухилянтах

В Одесі кіберфахівці СБУ ліквідували корупційну схему, до організації якої причетний секретар місцевої військово-лікарської комісії. Разом зі столичною адвокаткою і двома спільниками вони налагодили масштабний збут фальсифікованих документів про непридатність до військової служби.
Про це повідомляє пресслужба СБ України в Одеській області.
Своїх клієнтів вони підшукували по всій території України, а потім ставили їх на облік до одеського військкомату, щоб «списати» з військової служби.
Наразі секретаря цієї військово-лікарської комісії та її спільників затримано «на гарячому». Їм уже оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.
Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.
Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

В Одесі з’явиться новий пасажирський транспорт

Одеська мерія планує придбати 30 електробусів та станцій підзарядки. Їх загальна вартість становить 13 млн євро. Проєкт фінансується за  кредитні кошти Європейського інвестиційного банку та міського бюджету – 2,6 млн євро. Саме на цю суму планується взяти субкредит у Мінфіну. читать дальше

В Одесі поліцейські жорстоко побили затриманих

Поліцейські, під час патрулювання Малиновського району Одеси у складі екіпажу автопатруля, зупинили транспортний засіб. Під час спілкування з приводу зупинки авто, між одним з правоохоронців та пасажиром виник словесний конфлікт, внаслідок чого патрульні, без будь-яких законних підстав та попередження, повалили водія та пасажира на асфальт обличчям донизу. читать дальше