Daily Archives: 15.08.2024

На Одещині бухгалтерка викрала у роботодавця величезну суму грошей

На Одещині бухгалтерка місцевого підприємця незаконно привласнила майже 1,3 мільйона гривень з рахунків роботодавця для погашення своїх кредитів.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

До поліції надійшла заява від 56-річного підприємця, який займається орендою нерухомості.

Чоловік повідомив, що під час перевірки даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності його суб’єкта господарювання на рахунках було виявлено нестачу грошей в розмірі майже 1 мільйона 300 тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що до зникнення грошей причетна 52-річна головна бухгалтерка ФОПа, яка одразу ж після проведення аудиторської перевірки звільнилась.

Згідно зі своїми посадовими обов’язками жінка відповідала за повний облік коштів, що надходили на рахунки ФОПа, їх витрати та своєчасне відображення у бухгалтерських операціях. Маючи доступ до електронного цифрового ключа з підписом керівника, працівниця могла від його імені здійснювати різноманітні розрахунково-касові операції, укладати відповідні договори про співпрацю з іншими суб’єктами господарювання тощо.

Бухгалтерка, зловживаючи своїм службовим становищем,  впродовж трьох років незаконно привласнила 1 млн 286 тис. 870 грн шляхом здійснення несанкціонованих змін інформації в системі банку даних для обслуговування клієнтів. Вказані кошти зловмисниця перераховувала на рахунки кредиторів задля погашення особистих заборгованостей, які не мала змоги сплатити самостійно. Таких переказів нею було здійснено більше сотні.

Максимальне покарання, яке загрожує жінці, — до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Свою вину вона визнала та вже відшкодувала підприємцю майже половину незаконно привласненої суми.

В Одеській області затримали агента фсб

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента фсб, який діяв на Одещині. Серед його основних завдань було вчинення підпалів на об’єктах Сил оборони та Укрзалізниці. читать дальше

На Одещині побудують великий протиядерний бункер

Повторний тендер оголошено на будівництво протиядерного бомбосховища, яке вміщуватиме 200-250 осіб на території школи в селі Випасне в Білгород-Дністровському районі Одеської області. читать дальше