Daily Archives: 14.08.2024

На Одещині придбають модульне укриття за майже 4,5 мільйони гривень

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму Городненської сільської ради Болградського району, що на Одещині, провів тендер на придбання швидкоспоруджуваної модульної споруди для улаштування найпростішого укриття.

Про це повідомляє “Махала” з посиланням на сайт Прозорро.

Загалом з місцевого бюджету на це готові були витратити 4,7 мільйона, проте під час торгів один з підрядників  – ТОВ “Хоббіт хаус” – запропонував ціну на 200 тисяч менше очікуваної і став переможцем. Це молода столична фірма, що працює на ринку близько двох років і останнім часом виконує роботи лише з будівництва та встановлення модульних укриттів по всій країні.

За майже 4,5 мільйони фірма-підрядник має встановити у селі Городнє модульне укриття, яке має вмістити 75 осіб. Вікон в укритті не передбачено, але буде декілька виходів, для забезпечення безпечної евакуації. Усі елементи конструкції будуть повністю гідроізольовані для запобігання проникнення вологи в приміщення споруди, а саме приміщення матиме природну вентиляцію.

У середині буде декілька приміщень. Основне приміщення, призначене для перебування мешканців, матиме лавки для сидіння, освітлення та розетки для підзарядки гаджетів. Також буде встановлено кондиціонер, який працюватиме як на охолодження, так і на підігрів.

Окремо перегородками буде виділено санітарну кімнату, в якій буде знаходитися біотуалет.

Також у приміщення повісять інформаційні таблички вхід/вихід і зроблять куточок безпеки, що буде обладнано вогнегасником та аптечкою.

Зазначимо, наразі тендер знаходиться на стадії кваліфікації переможця, однак у документації виявили низку невідповідностей, які необхідно усунути. Якщо цього не зроблять найближчим часом, тендер буде скасовано.

Чому росіяни хочуть вивезти переселенців з курської області на ТОТ України та нові фейкі пропаганди

Ворог планує вивезти евакуйованих мешканців Курщини на окуповані території Запорізької області, щоб приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні. Розповіли в ЦПД. ▫️ Влада рф прагне сховати від жителів інших регіонів біженців із Курської області, щоб вони не розповідали правду про дії російської армії, зокрема про втечу підрозділів «Ахмата», та не висловлювали невдоволення… читать дальше

На ринку «7 кілометр» величезний асортимент господарських товарів

Промтоварний ринок «7 кілометр» зараз — найвигідніший майданчик для купівлі товарів господарської групи! Сьогодні на ринку представлені тисячі найменувань товарів для дому, ремонту, побутових потреб, багато з яких виробляються в Україні, що позначається на ціні та асортименті. У нас ви можете вигідно купити усі товари як оптом, так і в роздріб. Запрошуємо за господарськими товарами… читать дальше