Daily Archives: 01.12.2023

На Одещині у багатодітного батька конфіскували зброю

На Одещині Арцизький районний суд виніс вирок місцевому мешканцю ─ батьку сімох неповнолітніх дітей. Чоловіка обвинувачували у незаконному поводженні зі зброєю.

Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».

На початку травня поточного року чоловік, перебуваючи у лісосмузі на околиці Арцизу, знайшов пістолет. Недовго думаючи, обвинувачений привласнив його, приніс до власної квартири та сховав у шафі. Там зброя і зберігалася до моменту вилучення працівниками поліції у липні поточного року.

За висновком експерта зброя виявилася нестандартною та переробленою саморобним способом.  Компанією-виробником з Туреччини дана зброя в оригінальному вигляді позиціонується як сигнально-стартовий (для подачі шумових сигналів) пістолет. Але експерти виявили, що насправді такою є не через конструктивні зміни.  Невстановленою особою з каналу ствола був видалений захисний елемент, внаслідок чого пістолет став придатний для проведення пострілів, у тому числі шумовими і газовими пістолетними патронами калібру 9 мм Р.А.К., а також патронами з кінетичними снарядами.

Зрозумівши, що відцуратися від вогнепальної зброї не вдасться, обвинувачений вирішив співпрацювати зі слідством. Між прокурором Болградської окружної прокуратури та підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості.

Чоловік у повному обсязі визнав свою провину у вчиненні зазначеного злочину.

Тож судом було затверджено укладену угоду, а фігуранта визнали винним у злочині. Чоловік отримав покарання у вигляді іспитового строку тривалістю один рік.

На користь держави з обвинуваченого стягнуть витрати на залучення експерта в сумі 1912 гривень. А нестандартну вогнепальну зброю вирішили знищити, скасувавши накладений на неї арешт.

На Одещині ліквідували склад токсичних відходів

Кодимська громада, що на Одещині, позбулася токсичного спадку Радянського союзу. Десятки тон хімічного сміття доставлять до Одеси, де їх спалять у високотемпературних печах, в камері спалювання яких температура сягає 850-1300 С°. читать дальше

На Одещині невідомі викрали саджанці з алеї декоративних дерев

В Сергіївці Білгород-Дністровського району на Одещині невідомі викопали і викрали з алеї туй молоді саджанці. читать дальше

На що сподівається Кремль?

Втома українського суспільства, конфлікт між військовими та вищим політичним керівництвом України, діяльність українських корисних ідіотів, політиків, журналістів, експертів можуть спровокувати хаос, наслідком якого стане внутрішня дестабілізація нашої країни, на що дуже сильно, зі слів Сергія Глазьєва, сподіваються в Кремлі, де дотепер вважають Україну неспроможною державою. Не можна забувати, що російські спецслужби під час Революції Гідності… читать дальше