Daily Archives: 19.07.2024

В Одесі лікарі робили бізнес на ухилянтах

В Одесі поліцейські затримали двох лікарів за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що син та батько налагодили «бізнес» на чоловіках, які за віком підлягають мобілізації і ухиляються від неї. Згідно з «планом» родичів, за видачу призовникам лікарського висновку з діагнозом про нібито наявні у них психічні захворювання, що дозволяє уникнути призову на військову службу, а також довідки про стаціонарне лікування в психіатричній лікарні для її предʼявлення працівникам територіального центру комплектування та соціальної підтримки, «пацієнти» мали б сплатити лікарям по 165 тисяч гривень неправомірної вигоди.

На початку липня поліцейські задокументували одну із таких оборудок. 28-річний «клієнт» прибув до службового кабінету очільника відділення, де той вручив йому підписану власноруч та лікарем-ординатором довідку з інформацією про те, що чоловік нібито вже два тижні перебуває у них на стаціонарному лікуванні. За таку «послугу» медики отримали 1000 доларів. Решту обумовленої суми ухилянт мав сплатити після підписання та надання йому висновку з діагнозом про наявність психічного захворювання.

Поліцейські затримали в процесуальному порядку «гіпократів» під час отримання першого траншу неправомірної вигоди.

Під час санкціонованих обшуків у службових кабінетах медиків та за місцем їхнього мешкання слідчі вилучили 1000 доларів, які ділки отримали за свої «послуги», службову документацію, флешносій, мобільні телефони, «чорнові записи». Крім цього, правоохоронці вилучили майже 49 тисяч доларів, 500 тисяч гривень, понад 1100 євро та декілька фунтів. Законність цих грошей поліцейські встановлюватимуть в ході слідства.

За скоєне батьку та сину загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

На заводі в Одеській області загинув чоловік

Водій фури загинув на території комбікормового заводу в селищі Миколаївка Одеської області після того, як його збив причіп від КаМАЗа. читать дальше

В Одесі сталося вбивство

В Одесі біля входу у багатоповерхівку на вулиці Ільфа та Петрова знайшли тіло 38-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті. читать дальше