Daily Archives: 03.07.2024

Держава викупить землю у власників прикордонних ділянок на Одещині

У селах Ренійської громади, землі яких розташовані вздовж Державного кордону України з Республікою Молдова, відбуваються збори пайовиків. Мета цих зборів — вирішити питання щодо викупу земельних паїв у зв’язку з необхідністю забезпечити вільний доступ прикордонників до прикордонної смуги.

Про це повідомляє місцеве видання «Одеса-Рені».

Згідно із законодавством, уздовж кордону має бути відмежована смуга шириною 30-50 метрів для виконання прикордонниками своїх функцій: вільного доступу, огляду, обладнання контрольно-слідової смуги тощо. Проте, багато прикордонних орних земель були розпайовані та приватизовані жителями сіл Ренійської громади. Часто ці паї були здані в оренду фермерам та сільськогосподарським підприємствам.

В селах громади неодноразово виникали конфлікти між прикордонниками та сільгоспвиробниками через необхідність виконання прикордонниками своїх функцій. Єдиним виходом з таких конфліктів є викуп паїв державою.

Службовці Ізмаїльського прикордонного загону спільно з представниками органів місцевого самоврядування проводять збори пайовиків у селах, землі яких прилягають до кордону. Збори вже відбулися в селах Котловина, Долинське та Нагірне.

Пайовикам пояснили, що необхідно провести поділ ділянок таким чином, щоб утворилася смуга 30-50 метрів уздовж кордону. Після проведення експертної оцінки, держава викупить землі за цінами не нижчими за нормативні. У випадку відмови пайовиків, питання буде вирішуватися в судовому порядку, а всі витрати на оформлення документів візьме на себе держава.

Начальник відділу земельних відносин Ренійської міськради Володимир Кромкін зазначив, що частина пайовиків з розумінням ставиться до ситуації та готові продати паї чи їх частину, проте не всі погоджуються. Деякі пайовики побоюються, що їм доведеться покривати витрати власним коштом.

В Одесі поліцейський вимагав хабар з підприємця

Заступника начальника сектору з протидії домашньому насильству одного з районних управлінь поліції Одеси викрили на корупції. читать дальше

На ринку «7 кілометр» представлені наймодніші моделі купальників

Промтоварний ринок «7 кілометр» запрошує підібрати найкраще вбрання для відпочинку на пляжі! Торгівельні павільйони з купальниками та іншими «морськими» аксесуарами пропонують наймодніші моделі, що задовольнять навіть найвибагливіші смаки. Класичний бікіні з яскравими принтами та контрастними кольорами, суцільні та спортивні купальники для активного відпочинку з високоякісних матеріалів — в нашому асортименті ви знайдете найкращі варіанти! Завітайте… читать дальше