Daily Archives: 12.05.2024

У центрі Одеси у чоловіка виманили 60 тисяч євро

В Одесі під виглядом обміну валют шахрай заволодів грошима чоловіка в сумі 60 тисяч євро.

Про це повідомляє «Думська» з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Потерпілий прийшов на Успенську вулицю міняти валюту. Там невідомий, який перебував у приміщенні обмінника, обдурив його і заволодів грошима, після чого втік.

Поліція встановила особу шахрая, затримала його та повідомила про підозру за ч.5 ст.190 КК України.

Необхідно відмітити, що афери з обмінниками-одноденками останніми роками стали вельми популярними в Україні. Шахраї орендують приміщення, розміщують оголошення в інтернеті з особливо привабливим курсом обміну і чекають потенційних жертв.

Коли людина приїжджає міняти валюту і передає гроші «співробітнику» обмінника, до приміщення заходить невідомий — подільник афериста і якимось способом відволікає увагу клієнта. Достатньо буквально хвилини, і касир просто виходить із грошима через потаємні двері і зникає.

У поліції зазначають, що навіть якщо вдається знайти правопорушників, то довести їхню провину в суді вкрай складно без відеодоказів передачі грошей.

В Одесі працівники call-центру викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

В Одесі в офісі працювали понад сімдесят осіб віком від вісімнадцяти до тридцяти років. Незаконно отримавши банківські дані іноземних громадян, фігуранти вивели на підконтрольні рахунки майже 1,5 мільйона гривень. Серед потерпілих — клієнти банків США, Франції, Великобританії, Іспанії, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратів та інших країн.  читать дальше

На Одещині планують побудувати тваринницький комплекс

Очільник Бородінської громади Одеської області Іван Кюссе повідомив про попередню домовленість з ТОВ “Тарутинська зернова компанія” щодо будівництва тваринницького комплексу великої рогатої худоби. читать дальше