Daily Archives: 20.05.2023

На Одещині прокуратора розірвала договір на будівництво туристично-інформаційного центру

Договір підряду про закупівлю робіт за державні кошти на суму 28 млн грн розірвано. Через порушення процедури, у справу втрутилися прокурори.

Про це повідомляє «Бессарабія ІNFORM» з посиланням на обласну прокуратуру.

У Саратській громаді запланували збудувати новий туристично-інформаційний центр ще декілька років тому. Він мав стати  першим в Бессарабії регіональний центром у галузі туризму. У селищній раді сподівалися, що це стане своєрідним подарунком до 200-річчя Сарати.

У квітні 2021 року проєкт майбутнього центру навіть презентували на той час губернатору Одещини Сергію Гриневецькому. Планувалося, що  основним призначенням центру стане інформування про туристичні об’єкти та маршрути Бессарабського краю, а саме колишніх Білгород-Дністровського, Татарбунарського, Саратського, Арцизського, Тарутинського, Болградського та Ізмаїльського районів. Таке рішення було прийнято через зручне географічне розташування Сарати, адже селище знаходиться на Ізмаїльській і Тарутинській дорожній розвилці.

Так, у листопаді 2021 року між Комунальним підприємством «САРАТА КОМУНСЕРВІС» та підрядником, за результатами проведених відкритих торгів, було укладено договір на закупівлю робіт «Нове будівництво туристично-інформаційного центру по вул. Промзона, 11б, в Сараті».

Разом з тим, за висновком прокуратури, процедура закупівлі була порушена.  Хоча підприємством-підрядником не було підтверджено наявності необхідного обладнання, матеріально-технічної бази та документально підтвердженого досвіду у виконанні подібних робіт,   замовник не відхилив пропозицію підрядника. Представниками прокуратури були виявлені й інші порушення.

Крім того, на виконання договору частину коштів у сумі  1 073 100 гривень було перераховано на рахунок підрядника, на них в подальшому закуплялось обладнання.

Прокурорами на адресу комунального підприємства було скеровано низку запитів, у відповідь на які прокуратуру повідомили про усунення виявлених порушень, зокрема ‒ розірвання договору. Підрядник повернув придбане ним обладнання відповідно до актів приймання-передачі.

На Одещині розпочали масштабний ремонт морського судна

Українське Дунайське пароплавство розпочало відновлення флоту типу «ріка – море» з ремонту суховантажного судна. читать дальше

Відомий одеський університет увійшов у ТОП-10 Рейтингу «Євроосвіти»

Одеський національний університет імені І.І. Мечникова – єдиний серед одеських вишів – увійшов у ТОП-10 Рейтингу Центру міжнародних проєктів «Євроосвіта». читать дальше