Daily Archives: 14.04.2023

Ткаченко призначив Остапенка в.о. гендиректора заповідника «Києво-Печерська лавра»

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко призначив Максима Остапенка новим в.о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу МКІП.

«Максим Остапенко — колишній очільник Національного заповідника «Хортиця». Максим Остапенко є фахівцем в галузях охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт, співавтор дослідження та реставрації унікальних об’єктів підводної спадщини. З початку повномасштабного вторгнення, науковець став до лав ЗСУ, нині ж продовжить тримати культурний та релігійний фронти», — йдеться в повідомленні міністерства.

Остапенко також є кандидатом історичних наук, автором понад 30 наукових праць з історії острова Хортиця та Нижнього Подніпров’я, питань збереження вітчизняної культурної спадщини. Кандидатську дисертацію захистив за темою «Населення скіфського часу Дніпровського Надпорожжя».

Прогноз погоди на вихідні 15–16 квітня: Великдень із дощами та грозами

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде не найсприятливішою для відпочинку на відкритому повітрі, та все ж, упевнені, вона не зіпсує настрій у світле свято Воскресіння. читать дальше

На Одещині планують здати в оренду велике водосховище

Саф’янівська сільська рада Ізмаїльського району Одеської області виставила на продаж права оренди на земельну ділянку комунальної власності строком на сім років площею 124,7697 га для рибогосподарських потреб, що розташована за 1,2 км на північ від села Кам’янка. читать дальше

Українське Дунайське пароплавство повертає унікальний плавкран

П’ять років тому цінне обладнання віддали приватній одеській компанії. читать дальше