Daily Archives: 19.03.2023

Нові транспортні коридори з’єднають Одесу з Клайпедою

Литва та Україна мають намір розвивати нові транспортні коридори з Клайпеди до Одеси, покращувати залізничне сполучення між країнами та збільшувати обсяги вантажоперевезень.

Про це повідомляє УСІ з посиланням на Логіст.Today.

Питання обговорювали під час зустрічі делегацій Економічного комітету ВР України та Економічного комітету Сейму Литовської Республіки, яка нещодавно відбулася у Львові.

«Нам необхідно з’єднати Балтійське та Чорне моря транспортними коридорами з достатньою пропускною спроможністю, трансформувати діюче залізничне сполучення від Клайпедського морського порту до Одеси та інших українських портів у коридор TEN-T європейською колією. Такий коридор в обхід білорусі та росії важливий не тільки для Литви, а й для інших країн Балтії, щоб ефективно використовувати свої морські порти та виходити до Південної Європи», – зазначила заступник міністра транспорту Литви Лорета Маскаліовене.

Поліпшення транспортного сполучення між країнами дозволить збільшити обсяг вантажних перевезень залізницею між Клайпедським морським портом та Україною.

З будинку на Одещині викрали побутову техніку

В Кілії на Одещині чоловік через незачинені двері проник до чужого будинку та викрав з кухні міксер і кавомолку загальною вартістю понад дві тисячі гривень. читать дальше