Daily Archives: 27.07.2023

В Одесі чоловік продав вибуховий пристрій

В Одесі 39-річний зловмисник збув гранату із запалом чоловіку, з яким  познайомився, працюючи на одному з будівництв міста.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці затримали правопорушника на вулиці Маршала Говорова, відразу після продажу клієнту небезпечного предмета.

Поліцейські вилучили корпус ручної осколкової гранати «Ф-1» та запал типу «УЗРГМ». Вони, за попередніми висновками, у конструктивному поєднанні відносяться до категорії вибухових пристроїв. Зі слів затриманого, вказаний предмет він знайшов. Крім того, правоохоронці вилучили у фігуранта півтори тисячі гривень, які він отримав під час незаконної угоди.

Нині незаконний предмет поліцейські скерували на експертизу, його походження вони будуть встановлювати в ході подальшого досудового розслідування.

Тепер зловмисникові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Відомий одесит випустив новий кліп

Директор одеського зоопарку Ігор Бєляков випустив новий кліп. На цей раз про змій. Про це повідомляється на сторінці КУ «Одеський зоопарк» у Фейсбуці. Ролик випустили до Міжнародного дня змій. У кліпі обігруються сюжети з кінофільмів, міфології та релігії, так чи інакше пов’язані зі зміями. Перед глядачем перестають Єва, Герміона з Гаррі Поттера, Медуза Горгона, Клеопатра… читать дальше

В курортному селі на Одещині відстрілюватимуть шакалів

28 червня відбулося засідання Державної протиепізоотичної комісії при Ізмаїльській районній державній (військовій) адміністрації, на якому розглядалися питання про отримання дозволу на зменшення популяції диких м’ясоїдних тварин на території Ізмаїльського району Одеської області. За результатами засідання було прийнято рішення звернутися до військового командування ОУВ «Дунай» з приводу отримання дозволу на проведення зменшення популяції диких хижих тварин в межах встановлених норм. читать дальше