Daily Archives: 24.07.2022

В Одесі переселенці можуть отримати допомогу у працевлаштуванні

Одним із викликів ринку праці в умовах сьогодення є зайнятість населення, яке втратило роботу, рятуючись з-під обстрілів.  З початку війни в Одесі знайшли прихисток більш ніж 28 тис. внутрішньо переміщених осіб.

З метою сприяння якнайшвидшої інтеграції переселенців до місцевої громади, адаптації до нового місця проживання та підвищення якості їх життя в нашому місті створений Муніципальний центр сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб.

Він функціонує з 3 червня 2022 року у фронт-офісі Міського центру інтегрованих соціальних послуг (вул. Косовська, 2Д), а з 6 червня для зручності відвідувачів запрацювали його філії в Київському (вул. Ак. Корольова, 9) та Суворовському (просп. Добровольського, 106) районах.

Серед послуг, які пропонує Центр, найбільшим попитом користується безпосередньо пошук роботи. Станом на 18 липня поточного року база актуальних вакансій налічує 957 пропозицій роботи як на комунальних підприємствах та установах, так і в суб’єктів господарювання різних сфер економіки.

За цей невеликий період його роботи послугами з працевлаштування скористалися більш ніж 400 осіб, знайшли роботу в нашому місті або проходять стажування майже 100 переселенців.

Найбільш затребуваними були медичні працівники, продавці, слюсарі, юристи з досвідом роботи. У серпні планують розпочати набір працівників освітяни. Втім місто пристосовується до життя в умовах війни, і перелік затребуваних професій постійно розширюється.

Звернувшись до Центру, відвідувачі можуть отримати й інші інформаційно-консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням.

Також претенденти можуть скористатися місцем самостійного пошуку роботи, яке обладнане комп’ютером з доступом до інтернету та периферійних пристроїв, інформаційними матеріалами з техніки пошуку роботи, отримати допомогу в складанні резюме або реєстрації на сайтах пошуку роботи.

Прийом відвідувачів в Одеському муніципальному центрі сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб: з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00 (філії – з 9.00 до 17.00).
Телефон для довідок: (048)705 16 06.

В Одеській області сталася ДТП — знадобилася допомога рятувальників

На автошляху Балта — Подільськ в Одеській області водій легкового автомобіля «Рено Дастер» не впоравшись з керуванням, здійснив перевертання автомобіля. Знадобилась допомога рятувальників. читать дальше

В Одесі літнього крадія затримали на гарячому

У дворі багатоповерхівки на вулиці Давида Ойстраха в Одесі 76-річний чоловік побачив чужий мопед і відразу поштовхав його продавати. Чоловікові не пощастило — його на гарячому затримали поліцейські. читать дальше

Онкохворі діти з Одеської області поїдуть на лікування до Греції

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко в ході зустрічі  з генеральним консулом Греції в Одесі Дімітріосом Дохтсісом домовився щодо лікування в Афінах дітей хворих на рак. читать дальше

Одеські рятувальники неочікувано отримали гуманітарну допомогу

Представник добровільної пожежної охорони міста Кайзерслаутерн (Німеччина) Sebastian Matthias Gregor Rech подарував одеським рятувальникам 50 протипожежних шоломів. читать дальше

На Одещині юнак нещадно побив власну тітку

У Роздільнянському районі Одеської області 19-річний юнак ледь не вбив власну тітку. Він так побив 39-річну жінку, що вона впала у кому. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. Молодик нещадно побив жінку, пошкодивши їй життєво важливі органи. Всю ніч вона пролежала непритомна, поки вранці її не знайшов співмещканець, він і покликав на допомогу. Жінку ушпиталили. У… читать дальше