Виноградар із багаторічним досвідом Анатолій Христєв із Болграда, що на півдні Одещини, неочікувано створив десертне вино, яке стало справжнім хітом серед поціновувачів винної продукції.
Про це повідомляє AgroWeek
Анатолій Христєв багато років присвятив виноградарству. Після закриття аеропорту наприкінці 90-х років, де він працював понад сімнадцять років, чоловік вирішив орендувати землю та закласти власний виноградник.
«У 1989 році разом із батьком ми заклали перші виноградники на цих землях, і до сьогодні я продовжую цю справу», – розповідає Христєв.
На його виноградниках переважають столові сорти винограду старої селекції, серед яких Молдова, Одеський сувенір, Дойна, Кеша, Аркадія. Христєв наголошує, що не відмовляється від цих сортів, оскільки вони мають сталий попит серед покупців: їх добре знають та люблять, вони мають приємний смак, надійні у вирощуванні та довго зберігаються.
У 2023 році несприятливі погодні умови — зокрема холодна осінь — вплинули на процес виробництва вина: одна з бочок не пройшла повне бродіння. У результаті вийшло напівсолодке десертне вино.
«Вийшло таке собі напівсолодке, як десертне. Такий на нього був попит, що просто розібрали у мене це вино».
Новинка швидко здобула популярність серед місцевих споживачів. Анатолій Христєв вирішив зберегти унікальну рецептуру та продовжує експериментувати з виробництвом вин, шукаючи нові цікаві поєднання смаків.
Sorry, comments are closed for this post.