На Одещині підприємство вирощує інжир за японською технологією

На Одещині агропідприємство «Бонелет» заклало пробну ділянку інжиру площею 1 га сортами Кадота та Брожіотто з турецького та вітчизняного садивного матеріалу, за японською інтенсивною технологією на шпалері, за схемою 4×2,5 м.

Про це розповіла засновниця підприємства Аліна Сіденко, передає видання «Південь сьогодні».

Аліна Сіденко зазначила, що саджанці прижилися добре, але справжні висновки можна буде зробити після перезимівлі:

«Плануємо вкривати їх агроволокном, адже культура не зовсім підходить для нашого клімату. Згідно з технологією, ми не даємо кущу рости вгору: коли провідник досягає 50 см, його нахиляємо донизу й фіксуємо на рівні крапельної стрічки. Інші однорічні пагони прибиратимемо пізніше».

Інжир у господарстві цього року вже дав перші плоди, додає засновниця підприємства, але їх кількість і якість ще не можна вважати повноцінним плодоношенням. Перший справжній урожай очікують наступного року.

Sorry, comments are closed for this post.