У фермерському господарстві “Кулевча”, що на Саратщині в Одеській області, побудували і запустили новий інфраструктурний виробничий об’єкт – млин. Для цього дали друге життя будівлі колишнього пункту переробки молока, яку понад десять років було законсервовано, але дбайливо збережено. Тепер фермерська пекарня, яка працювала на покупній сировині, буде випікати хліб з борошна власного виробництва, з власного, вирощеного у господарстві зерна відповідної якості.
Про це повідомляє Інтернет-видання Бессарабії МАХАЛА.
“Ідея побудувати власний млин, який зробить ФГ ще самодостатнішим, належить генеральному директору Ігнату Васильовичу Братінову. Були залучені всі необхідні спеціалісти, зосереджені всі сили і засоби, та оперативно зроблено ґрунтовний ремонт будівлі – замінено покрівлю, реконструйовано, відновлено, пофарбовано усе всередині та зовні, встановлено нову огорожу з новою брамою, висаджено рослини на клумбах”, – розповів голова ФГ “Кулевча” Іван Васильович Каралійський.
У будівлі, окрім виробничого цеху, є приміщення для лабораторії, кімната відпочинку, душова для працівників. На території нового млина, у дусі кулевчан, вже ростуть квіти.
Обладнання для виробництва борошна було придбано на підприємствах України, воно відповідає усім технологічним вимогам сьогоднішнього дня.
Спеціалістів для нового підприємства обирали ретельно, адже якість продукції тут головне. Млин дав чотири нових робочих місця – завідувач виробництва, інженер-технолог, двоє працівників. Все це досвідчені та відповідальні люди. Згодом на роботу буде запрошено лаборанта.
Хліб, спечений на фермерській пекарні з борошна першого, пробного помолу, вийшов дуже якісним. Іван Васильович із задоволенням згадує, як присутні відламували від запашної скоринки шматочки та куштували – було дуже смачно…
Sorry, comments are closed for this post.